Noordelijke weggebruiker vindt voegstroken gevaarlijk

Gecombineerde in- en uitvoegstroken, op- en afritten en een slecht wegdek worden door weggebruikers in Noord-Nederland als onveilig ervaren.

Dat blijkt uit de resultaten van het eerste publiekspanel Rijkswegen Noord-Nederland. Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie vragen via dit panel de mening van weggebruikers over rijkswegen in he noorden. Dit voorjaar is het panel in het leven geroepen. Drie keer per jaar worden de panelleden ondervraagd.

Behalve de gevoelens van onveiligheid over de voegstroken en de op- en afritten, vinden weggebruikers het vaak onduidelijk wat de maximumsnelheid op autowegen met dubbele rijstroken zoals de N31 en N33 is. Toegestaan is 100 kilometer per uur terwijl veel automobilisten geneigd zijn het gaspedaal tot 120 kilometer per uur in te trappen. Twee derde van de deelnemers aan het panel geeft toe wel eens te hard te rijden.

Driekwart van de ondervraagden vindt de rijkswegen in Noord-Nederland veilig. Meer dan twee derde noemt het zinvol dat onveilige situaties met extra politiecontroles worden aangepakt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.