Noorden kampioen oud worden

De Europese Commissie (EC) heeft Noord-Nederland uitgeroepen tot voorbeeldregio met betrekking tot actief en gezonder oud worden.

De EC presenteerde onlangs een ranglijst van voorbeeldregio’s. Onder leiding van het in Groningen gevestigde Healthy Ageing Network Northern-Netherlands (Hannn) kreeg de regio Noord-Nederland de maximale vier sterren toegekend.

De Hannn is een netwerk van kennisinstellingen zoals de Rijksuniversiteit Groningen, zorginstellingen zoals het UMCG, overheden en bedrijven uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Hun gemeenschappelijke doel is het ontwikkelen van initiatieven die de vergrijzende bevolking helpt gezonder oud te worden.

Innovatieve plannen

De EC beoordeelde de regio’s onder meer op innovatieve plannen die in de laatste drie jaar zijn uitgevoerd. In die categorie scoorde Noord-Nederland veel punten met projecten zoals SamenOud. Het project werd genoemd als succesvol initiatief in het bevorderen van de zelfstandigheid van ouderen in de thuissituatie.

Noord-Nederland is een van de zeven Europese regio’s met de viersterrenstatus. In totaal stelden 78 regio’s zich kandidaat om voorbeeld-regio te worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.