Ziekenhuizen in Noord-Nederland vangen twintig extra coronapatienten uit Randstad op

Corona-afdeling B1 in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. COPYRIGHT MARCEL JURIAN DE JONG Foto: Marcel Jurian de Jong

De ziekenhuizen in Noord-Nederland hebben twintig extra corona patiënten uit andere regio’s overgenomen, grotendeels uit de Randstad.

Het aantal covid-patiënten in de ziekenhuizen in Groningen, Drenthe en Friesland schommelt al maanden op een vrij hoog niveau, blijkt uit cijfers van het Acute Zorg Netwerk Noord-Nederland. Dinsdagochtend lagen er 191 covidpatiënten verspreid over de negen ziekenhuizen. Vorige week waren het er nog twintig minder, maar die stijging komt dus doordat er extra patiënten uit andere regio’s zijn overgeplaatst.

Friese ziekenhuizen hebben hoogste aantal coronapatiënten

,,De landelijke druk op de bedden is vorige week toegenomen’’, stelt de woordvoerder van het AZNN. ,,Wij helpen om die druk te spreiden.’’ Al sinds het begin van de coronacrisis vangt Noord-Nederland honderden patiënten uit andere regio’s op. De afgelopen maanden schommelde het aantal patiënten uit andere regio’s rond de dertig. Gisteren waren het er in totaal vijftig, van wie 21 op de ic.

De vier Friese ziekenhuizen hebben al langere tijd het hoogste aantal coronapatiënten, dinsdag waren het er 81. In de drie Groningse ziekenhuizen lagen er 72 en in de twee Drentse ziekenhuizen 38.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus