Noorderpoort krijgt subsidie voor ZorgThuizen

Het ZorgTechnologiehuis in Winschoten. Foto: Noorderpoort

Noorderpoort ontvangt ruim 800.000 euro subsidie voor ZorgTechnologiehuizen in Groningen, Appingedam, Stadskanaal en Winschoten. Dat is dinsdag bekendgemaakt. Het geld is afkomstig van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

In de ZorgTechnologiehuizen, kortweg ZorgThuizen, kunnen studenten in de praktijk oefenen met de nieuwste middelen. Ook geven zij voorlichting aan mensen over mogelijkheden om langer veilig en gezond thuis te wonen.

Dat heeft alles te maken met de vergrijzing die in Noordoost- en Oost-Groningen sneller gaat dan in de rest van Nederland. Ouderen en chronisch zieken die in hun eigen huis willen blijven wonen, kunnen daarbij hulp krijgen met allerlei nieuwe technologieën zoals moderne alarmeringsystemen en elektrische medicatiedozen kunnen daarbij helpen.

Noordpoort werkt voor de ZorgThuizen samen met bijna dertig organisaties, waaronder zorg- en welzijnsinstellingen, technologiebedrijven, andere onderwijsinstellingen, woningbouwcorporaties en gemeenten. In de provincie is al twee jaar een ZorgThuis in Winschoten, die nu verder wordt ontwikkeld. Kortgeleden opende een ZorgThuis in Stadskanaal en binnenkort volgen Appingedam en Groningen.

Met de subsidie van het ministerie bedraagt het totale budget 2,6 miljoen euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen