Nune, de kleine Ronaldo, maakt kans op titel Sporttalent van het Jaar

Nune van Lint (12) uit Groningen werd afgelopen voetbalseizoen wereldberoemd door zijn imitatie van Christiano Ronaldo in de rust van FC Groningen - Vitesse. Nu is hij door het fonds gehandicaptensport genomineerd tot Sporttalent van het Jaar.

Voor die verkiezing zijn 38 gehandicapte sporters uit heel Nederland voorgedragen. Met nog drie stemdagen voor de boeg staat Nune op de tweede plaats.

Nune is trouwens niet de enig sporter uit het Noorden die genomineerd is. Ook de 27-jarige voetballer Benjamin Huizinga van voetbalclub SJS uit Stadskanaal is voor de titel voorgedragen. Huizinga heeft het syndroom van Down maar hij zet zich met hart en ziel in voor zijn club. Hij staat te boek als knuffelbeer van SJS. Hij bezet in het tussenklassement momenteel een vierde plaats met 304 stemmen.

Eén van Benjamins hoogtepunten is het jaarlijks bezoek aan Barendrecht waar hij met een aantal teamgenoten deelneemt aan het landelijk G toernooi van de Vereniging Coaches Betaald Voetbal. Dit jaar scoorde hij het enige en winnende doelpunt in de wedstrijd tegen Feyenoord. Het leverde hem een ovationeel applaus van het publiek op en waarderende woorden van de Feyenoordtrainers Jean-Paul van Gastel en Roy Makaay

Nune voetbalt bij Kids United. Nune heeft achodroplasie (dwerggroei) en heeft zich in een jaar ontwikkelt als voetballer met zijn beperking. Met zijn team werd hij afgelopen seizoen kampioen.

Nune vergaarde wereldfaam doordat hij op 20 maart in de rust van FC Groningen - Vitesse een shoot out mocht doen. Nune scoorde en juichte net als zijn voorbeeld Christiano Ronaldo. Beelden van die actie gingen de hele wereld over. Nune haalde het Jeugdjournaal met zijn prestatie. Zijn doelpunt en filmpje werden wereldwijd tientallen miljoenen keren bekeken. Ronaldo zelf beloonde zijn fan met een geschenk.

Nune is daardoor genomineerd voor Sporttalent van het Jaar namens het fonds gehandicaptensport.In de eerste stemronde kan nog tot en met woensdag gestemd worden via dit webadres.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.