Nune en Benjamin in halve finale sporttalentenjacht

De 12-jarige Nune van Lint en voetballer Benjamin Huizinga uit Stadskanaal zijn doorgedrongen tot de halve finale van de sporttalentenjacht van het Fonds Gehandicaptensport.

Nune voetbalt bij Kids United en werd wereldberoemd door zijn imitatie van een juichende Cristiano Ronaldo tijdens de rust van FC Groningen-Vitesse. De beelden gingen de wereld over. Nune werd genomineerd voor de sporttalentenjacht en haalde in een mum van tijd tal van stemmen.

Zo zeker van een plaats in de halve finale was Benjamin Huizinga (foto) niet. De G-voetballer van SJS haalde weliswaar veel stemmen, maar leek het net niet te halen. Totdat bleek dat hij van de jury de laatste wildcard kreeg. Komende zaterdag kan opnieuw gestemd worden op in totaal twaalf finalisten. Drie van hen gaan door naar de finale.

Op het Nationaal Gala voor de gehandicaptensport, op 8 november in de Amsterdam ArenA, wordt de winnaar gekozen. Die ontvangt vijfduizend euro voor de vereniging waar hij of zij lid van is. Daarnaast krijgt de winnaar voor zichzelf 750 euro. Die kan besteed worden aan zijn of haar eigen sportontwikkeling.

Via deze website kan gestemd worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.