OM eist 10 jaar voor doodslag op prostituee Mariyna Lenarova

Het Openbaar Ministerie heeft 10 jaar celstraf geëist tegen Fokko F. (47), de man die op 8 januari 2013 de toen 43-jarige Mariyna Lenarova in haar werkkamer aan de Vishoek zou hebben doodgestoken. Lenarova werkte daar als prostituee.

De verdachte zegt zich niets te kunnen herinneren. Het OM gelooft dat niet en denkt dat de man het geheugenverlies veinst. ,,Hij geeft geen opening van zaken en dat reken ik hem zwaar aan,’’ zei de officier van justitie Rianne Wildeman.

Omdat niet exact kan worden vastgesteld wat zich in de werkkamer heeft afgespeeld, kan niet worden bewezen dat de vrouw met voorbedachten rade om het leven is gebracht. Moord kan daarom niet worden bewezen, doodslag wel, aldus het OM.

Tijdens het onderzoek is gebleken dat Fokko F. daags na de moord een nieuw messenblok heeft gekocht bij Blokker. Daar zijn zelfs camerabeelden van. Lenarova is om het leven gebracht met een mes dat is gekocht bij de Action. F. had eerder daar een messenblok gekocht, maar dat is spoorloos. Ook is bloed aangetroffen op de schoenen van de verdachte, bloed dat zo goed als zeker van de vrouw is. Een prostituee die naast Lenarova werkte, heeft F. herkend en hem uit de peeskamer zien komen. Kort daarop vond zij haar bloedende collega.

De strafzaak begon op woensdag. De rechtbank doet op 12 mei uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.