OM eist 42 maanden cel na misbruik stiefdochter

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van 42 maanden gevangenisstraf geëist tegen een 48-jarige man uit Kloosterburen wegens ontucht. Het slachtoffer is zijn stiefdochter. Van de strafeis is een jaar voorwaardelijk.

Het misbruik zou zich hebben afgespeeld in Veendam, tussen 2007 en 2009 en begon toen het slachtoffer 13 jaar was. Vorig jaar kwam de zaak aan licht en is aangifte gedaan. De verdachte heeft grotendeels bekend, maar neemt volgens de officier van justitie geen verantwoordelijkheid. Hij zou hebben verklaard dat hij heeft toegegeven aan de grillen van zijn stiefdochter die op jonge leeftijd nieuwsgierig was naar seks. In de rechtszaal zei de man dat hij nu anders in het leven staat.

De advocaat van de verdachte verzocht de rechters geen celstraf op te leggen De man is in behandeling en een vrijheidsstraf zou die behandeling verstoren en geboekte resultaten teniet doen.

Het slachtoffer heeft een schadeclaim ingediend van 27.000 euro. Het gaat om een voorschot omdat de omvang van de schade nu nog niet is vast te stellen. In de rechtszaal las de jonge vrouw een verklaring voor waarin zij aangaf nog altijd grote problemen te ondervinden van de gebeurtenissen uit het verleden. ,,Ik raak de beelden maar niet kwijt.’’ Het OM is van mening dat de verdachte het gevraagde bedrag moet betalen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.