OM eist 8 jaar en tbs voor oom die meisje (13) tot seks met zeven mannen dwong

Het Openbaar Ministerie heeft acht jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 45-jarige man uit Winschoten die gedurende twee jaar zijn nichtje stelselmatig heeft verkracht. Ook dwong hij haar vergaande seks te hebben met andere (haar onbekende) mannen.

Zeven mannen vervolgd die seks hadden met 13-jarig meisje
Lees verder

De man is de oom van het slachtoffer. De verkrachtingen begonnen toen het kind 13 jaar was. Toen ze 15 was stapte ze naar de politie. Ze is nu 16 jaar.

Het meisje heeft een schadeclaim ingediend van 125.000 euro. Slachtoffer-advocaat Liesbeth Poortman schat op basis van het dossier dat het meisje tenminste tweehonderd keer door haar oom en andere mannen is verkracht.

Zaak in de zwaarste categorie

,,De vordering is hoog, maar deze zaak valt ook in de zwaarste categorie. Dit meisje is getekend voor het leven. Ze moet weer een leven opbouwen. Een financiële vergoeding kan daar een beetje bij helpen.’’ Het bedrag kan worden toegewezen, vindt de officier van justitie.

Volgens het OM hebben de mannen niet betaald voor de seks. De verdachte zou het meisje op agressieve wijzen hebben gedwongen. Zij moest filmpjes maken van de seks die ze met anderen had. De films moest ze vervolgens aan de verdachte geven. De man zegt dat hij seksverslaafd is.

De verdachte bekent grotendeels de beschuldigingen. Hij ontkent echter dat hij het meisje heeft gedwongen. ,,Ze stemde ermee in en nam soms ook het initiatief. Ze wilde het zelf ook. Ze is niet zo onschuldig als ze lijkt”, zei de verdachte tegen de rechters.

Tijdens het onderzoek zijn zeven mannen getraceerd die seks met het meisje hebben gehad. Zij worden vervolgd en moeten later terecht moeten staan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.