,,Ik zie het leven aan mij voorbij gaan’’, zegt de verdachte ontdaan. Hij heeft zojuist de officier van justitie de strafeis tegen hem horen uitspreken.

De 31-jarige verdachte uit Groningen wordt beschuldigd van het handelen in hennep, medicijnen en harddrugs, van het in bezit hebben van meerdere wapens en van witwassen (ruim 100.000 euro). De officier van justitie eiste een celstraf van 26 maanden waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De verdachte die al een paar maanden vastzit zegt het verblijf in de gevangenis verschrikkelijk te vinden. Het vooruitzicht dat hij voorlopig niet op vrije voeten komt, ziet hij niet zitten.

Drugshandel als een beetje erbij

Op verschillende plekken vond de politie hennep, in totaal 12 kilo. De verdachte verklaarde dat hij goudsmid is en dat hij de drugshandel er een beetje bij deed. Ook in opdracht van anderen.

Tegen de rechters zei hij: ,,Ik zit nu tegenover drie rechters. Ik heb er niets mee te winnen als ik nu niet eerlijk meer ben.’’
Rechters: ,,U wilt schoonschip maken?’’
Verdachte: ,,Dat wil ik zeggen.’’

Wapens niet bruikbaar

Zijn advocaat hield de rechters voor dat de verdachte het laatste jaar wat aan de randen van de samenleving heeft geleefd. Hij is een sjacheraar om in zijn onderhoud te kunnen voorzien.’’ De aangetroffen wapens waren niet van hem en volgens de advocaat ook niet bruikbaar. De raadsman pleitte voor een veel langere straf. ,,Een taakstraf kan ook.’’

Uitspraak over twee weken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Rechtbank
drugs