OM eist celstraf voor uitbuiting dochter

In een heftige rechtszaak heeft het Openbaar Ministerie (OM) een celstraf geëist van 24 maanden tegen een 40-jarige vrouw uit Groningen. Het OM verdenkt haar dat ze in 2011 haar minderjarige dochter maandenlang heeft gedwongen tot prostitutie.

Dat gebeurde onder meer in een vakantiehuisje in het Stadspark in Groningen. De 51-jarige ex-partner hoorde dezelfde straf tegen zich eisen. Hij was volgens de officier van justitie behulpzaam en maakte foto's.

De moeder werkte als prostituee en ontving regelmatig klanten thuis. Toen haar dochter (na wat omzwervingen) bij haar kwam wonen, moest zij ook seks hebben met klanten van haar moeder. Het meisje, ze was toen 17, was in die tijd dagelijks onder invloed van drank en wiet. De moeder verklaarde dat ze haar dochter nooit heeft gedwongen. ,,Ze deed het vrijwillig.''

De officier van justitie eiste een lagere straf dan hij had gewild omdat de zaak bijna twee jaar lang op de plank heeft gelegen. ,,Het Openbaar Ministerie draalde terwijl we hadden moeten acteren”, zei de officier van justitie. Hij paste om die reden een korting op de eis toe van 25 procent.

Het slachtoffer diende een schadeclaim in van tien miljoen euro. Het OM acht een bedrag van 5.000 euro billijk. Uitspraak over twee weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.