OM eist in hoger beroep taakstraf van 240 uur tegen Wouter B.

In hoger beroep is een taakstraf van 240 uur geëist tegen Wouter B. wegens zware mishandeling. Daarnaast een maand voorwaardelijke celstraf. De eis is gelijk aan het vonnis van de rechtbank.

B. zette in augustus 2016 tijdens de ontgroening gedurende tien seconden zijn voet op het hoofd van een medestudent en drukte door. Dit gebeurde in het pand van Vindicat aan de Grote Markt in Groningen.

Hersenschade

Het slachtoffer liep hersenletsel en mogelijk een schedelfractuur op. Het slachtoffer heeft daar tot op de dag van vandaag last van, zo bleek donderdagmiddag tijdens de zitting: stekende hoofdpijnen en concentratieproblemen. Hij neemt het B. kwalijk dat die na het incident nooit meer iets van zich heeft laten horen. B. reageerde fel: ,,Hij heeft vaak aangegeven dat hij geen contact wilde.’’

Twee weken voor de ontgroening was er een incident tussen Wouter B. en het slachtoffer in café De Blauwe Engel. Het slachtoffer zou bier hebben besteld bij B. in de veronderstelling dat hij barkeeper was. B. trad op als dj. B. zou toen twee tikken van het slachtoffer hebben gehad. Tijdens de ontgroening nam B. wraak, zo schetste het Openbaar Ministerie.

Hoger beroep

De rechtbank veroordeelde B. een jaar geleden tot een werkstraf van 240 uur en een maand voorwaardelijke celstraf. Er was een taakstraf van 180 uur geëist in combinatie met een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Wouter B. ging tegen de uitspraak in hoger beroep.

Hoofdstapper Vindicat opnieuw voor de rechter
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.