OM eist werkstraf tegen 80-jarige wegens ontucht

Het Openbaar Ministerie heeft een dag celstraf en een werkstraf van 100 uur geeist tegen een 80-jarige man uit Winschoten. De man, een voormalig directeur van een groot bedrijf, zou in 2009 en 2010 seksueel misbruik hebben gemaakt van een minderjarige werkneemster.

De man ontkent de beschuldigingen met klem. Naar zijn stellige mening was de jonge vrouw 18 jaar toen hij seks met haar had. Omdat ze geen vriendjes had en eenzaam was, had hij haar een dienst bewezen, zo hield de man de rechters voor. Ook zei hij: ,,Wie 18 is, moet nee kunnen zeggen.''

De vrouw denkt daar anders over, zo bleek uit een slachtofferverklaring die in de rechtszaal werd voorgelezen. Ze zou geen nee hebben durven zeggen tegen haar werkgever die ze als dominant omschreef. Het Openbaar Ministerie tilde extra zwaar aan het feit dat de vrouw een ondergeschikte was.

Van dat laatste wilde de verdachte niets weten: ,,In mijn wereld bestaan geen bazen.’’ Hij denkt dat de vrouw uit is op geld. Ze vordert een schadevergoeding van 1500 euro.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.