OM eist werkstraf voor groot aantal diefstallen

Tegen een 37-jarige man uit Winschoten is een werkstraf van 240 uur geëist wegens internetoplichting en een groot aantal winkel- en fietsendiefstallen in Leeuwarden en Emmen. Op de Grote Markt in Groningen beroofde hij een vrouw die stond te pinnen. De buit: een gescheurd bankbiljet van 50 euro. Omstanders overmeesterden hem.

De beroving had plaats in november 2014. De diefstallen pleegde de man tussen maart 2012 en december 2014. Hij was een vaste klant, zoals de rechter het omschreef, bij het winkelbedrijf Douglas (parfumerie) in Emmen. Ook op het internet was hij actief. Via Marktplaats .nl bood hij computerapparatuur te koop aan. Hij incasseerde wel het geld, maar leverde niet.

De man was verslaafd aan drugs. Inmiddels is hij op eigen kracht van de drugs af en probeert hij een eigen bedrijf op te zetten op het gebied van internetmarketing. Sinds december 2014 is hij ook ‘misdaadvrij’. Voor de officier van justitie was dit reden af te zien van het eisen van een gevangenisstraf. Ze kwam nog wel met een stok achter de deur: een voorwaardelijke celstraf van een jaar.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.