OM geen vervolging wijkraad Selwerd

Het OM laat een gemeentelijke aangifte tegen het vorige bestuur van wijkraad Selwerd ongemoeid. Volgens de gemeente was er sprake van verduistering.

In een brief aan voormalige voorzitter Humera Ahmed van de wijkraad zegt het Openbaar Ministerie dat er geen vervolging plaatsvindt en dat de zaak is afgedaan. ,U bent ten onrechte als verdachte aangemerkt’, zegt de officier van justitie. Aan die constatering is onderzoek van de politie vooraf gegaan. Ahmed is verhoorden en droeg ontlastend bewijs aan.

Onderzoek

De gemeente deed afgelopen voorjaar aangifte tegen het opgestapte bestuur van wijkraad Selwerd. Na diverse signalen startte de gemeente een boekenonderzoek. Volgens de gemeente was de zakelijke rekening gebruikt voor privédoeleinden. Omdat de inkomsten van de wijkraad voornamelijk bestaan uit subsidies, was dat geld volgens de gemeente oneigenlijk gebruikt.

De gemeente gaf het bestuur van de wijkraad de tijd om te reageren, maar volgens B en W werden de bedenkingen in die periode onvoldoende weerlegd. Enkele jaren geleden speelde een soortgelijke kwestie rondom de wijkvereniging in De Wijert.

Uit eigen zak

Ahmed zelf was boos om de beschuldiging. Ze heeft altijd gezegd niets te maken te hebben met financiële onregelmatigheden. Ahmed stelde dat ze uit eigen zak zaken heeft betaald voor de wijkraad en dat haar bestuur onderzoek wilde doen naar de handel en wandel van een voorgaand bestuur. ‘Dat hield nota bene de gemeente tegen’, zei ze dit voorjaar. Ahmed diende een klacht in bij de Ombudsman. Ze eiste excuses van de gemeente.

Ahmed wil haar naam gezuiverd zien, zei ze donderdag in een reactier. Ze wil de procedure bij Ombudsman afwachten. ‘Is dat niet naar wens dan overweeg ik een aangifte te doen tegen de gemeente wegens valse aangifte’.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.