OM: werkstraf voor kassamedewerkster die geld verduisterde

Tegen een 22-jarige vrouw uit Emmen is een werkstraf van 240 uur (en drie maanden voorwaardelijke celstraf) geëist wegens verduistering in dienstbetrekking.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou de vrouw als kassamedewerkster op geraffineerde wijze zo’n 85.000 euro hebben gestolen van haar werkgever.

De vrouw werkte bij een tuinbedrijf in in Emmen.

Ze heeft bekend dat ze gedurende vijftien maanden geld achterover drukte, maar dat het bedrag minder hoog is dan het OM stelt. Tegen de rechters zei ze dat ze zo’n 15.000 euro heeft gestolen.

Lage omzet

De diefstal kwam aan het licht nadat het bedrijf een recherchebureau had ingehuurd. Het bedrijf kon geen verklaring vinden voor de lage omzet in relatie tot de inkoop. Er werd een camera geplaatst bij de kassa. Op de beelden is te zien dat de verdachte ontvangen bedragen niet aanslaat op de kassa. Ze hield een administratie bij van het geld dat ze uit de kassa haalde.

De vrouw verklaarde dat ze een vriendje had die geld van haar eiste. Deed ze niet wat hij eiste, dan zou hij naaktfoto’s van haar verspreiden. Ze gaf haar vriend ook dure cadeau’s en geld om mee te gokken. Uit het onderzoek zou naar voren zijn gekomen dat ze tot over haar oren verliefd was op deze man.

Onzekere vrouw

Volgens het OM is verdachte een onzekere vrouw. De reclassering adviseert anders dan het OM wil, het jeugdstrafrecht toe te passen.

Naast de straf, wil het OM dat de vrouw het gestolen geld terugbetaald. Het gedupeerde bedrijf vordert ook de kosten van het recherchebureau, zo’n 7.000 euro. De advocaat vindt dat de rechtbank bij het terugbetalen uit moet gaan van de bekentenis van de verdachte.

Uitspraak over twee weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.