Wie zondagmiddag dacht een leuk uitje naar de Eemshaven te maken om daar het nagelnieuwe cruiseschip van de Meyer Werft uit Papenburg te bewonderen, kwam bedrogen uit. De haven zat potdicht met mist.

Tientallen bootjeskijkers reden zondagmiddag bumper aan bumper door de Eemshaven op een onverharde weg onderlangs de zeedijk. Op zoek naar de Wilhelminahaven, want daar zou ze moeten liggen: de Odyssey of the Seas.

Alleen maar mist

Met een lengte van 350 meter en een breedte van 41 meter en een capaciteit van 5000 passagiers, toch geen bootje om over het hoofd te zien. Maar wie de auto langs de kant van de weg zette en de dijk beklom, zag alleen maar mist.

De Odyssey of the Seas lag er wel, ergens, en optimisten meenden het schip, de luchtverversingsinstallaties, te horen. Maar zien liet ze zich niet.

Emssperwerk

Odyssey of the Seas is gebouwd in opdracht van de Amerikaanse reder Royal Caribbean International en vertrek zaterdagmorgen uit Papenburg. Nadat in de nacht van zaterdag op zondag rond half een het Emssperwerk in Gandersum was ‘genomen’, arriveerde het cruiseschip zondagochtend om 07.00 uur in de Eemshaven.

Maar wie daar een mooi coronaproof uitje in zag, kwam zondagmiddag in elk geval bedrogen uit. Terwijl in de stad Groningen de zon scheen en het kraakhelder was, ging de Eemshaven gehuld in een verkillende mist.

Humor

Uiteindelijk zagen de meeste dagjesmensen de humor er wel van in. Of een van de grootste cruiseschepen van de Meyer Werft in Papenburg soms een duikboot was?

Waarna het verderop langs de dijk nog eens werd geprobeerd om een glimp op te vangen. Want dat moest toch niet mogen: een van de grootste cruiseschepen ooit gebouwd, onzichtbaar drijvend in de Eemshaven?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen