Oefencampagne FC van Haren naar Corpus

De selectie van FC Groningen bereidt zich voor het nieuwe voetbalseizoen niet voor op sportpark De Koepel in Haren. De club kiest voor de eigen accommodatie op Sportpark Corpus den Hoorn.

Dat heeft de clubleiding woensdag bekend gemaakt. De afgelopen jaren was het bijkans traditie dat de selectie voorafgaand aan de competitie bijeenkwam in Haren.

De FC blijft echter in de stad. Daarom wordt vanaf volgende week een begin gemaakt met groot onderhoud van de trainingsvelden op Corpus die overigens nog helemaal niet zo heel erg lang in gebruik zijn. De officiele opening was op 27 oktober 2015. (foto)

Vanwege het onderhoud trainen de teams op andere velden dan gebruikelijk. Voor supporters en andere belangstellenden is een strook beschikbaar aan de korte zijde naast het doel bij de ingang naar veld 3, aan de kant van de kantine van voetbalvereniging GRC Groningen.

De kick-off van het nieuwe voetbalseizoen blijft wel in Haren. De eerste kennismaking met de spelersgroep onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Ernest Faber is zondag 26 juni om 15 uur. Een dag later begint de voorbereidingscampagne op sportpark Corpus den Hoorn. De eerste oefenwedstrijd wordt vrijdag 1 juli gespeeld in Zandeweer tegen een regioteam van RWE Eemsmond.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.