Oefencomplex Viadukt gaat bovengronds in schoolgebouw

Er is lang gezocht maar de speurtocht is ten einde. Oefenruimtecomplex ‘t Viadukt heeft een nieuw onderkomen gevonden aan de Euvelgunneweg in de stad.

't Viadukt moet het huidige, sinds begin jaren tachtig in gebruik zijnde complex onder de ringweg aan de Wicherstraat verlaten vanwege de aanstaande ombouw van de ring.

Het nieuwe onderkomen is gevonden in samenspraak met de gemeente Groningen, zegt beheerder Sieto Kiewiet van ‘t Viadukt. Het betreft een schoolgebouw dat tot voor kort in gebruik was bij het Noorderpoortcollege.

Verbouwing

Voordat de bands kunnen repeteren, moet het gebouw aangepast worden. Kiewiet zegt dat er 17 oefenruimtes moeten worden ingericht. Dat is evenveel als op de huidige plek. Het gebouw moet onder meer worden geïsoleerd. Kiewiet hoopt dat die verbouwing in september van start kan gaan. Tot die tijd worden vergunningen en offertes aangevraagd.

Als alles meezit kan er voor de jaarwisseling al gerepeteerd worden. Een concertzaal zoals in het huidige complex wordt mogelijk in een later stadium gerealiseerd. ,,We concentreren ons eerst op de oefenruimtes.”

Exploitatietechnisch levert de verhuizing het oefencomplex hogere kosten op. Er moet iets meer huur betaald worden dan voor de huidige locatie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.