Officier van Justitie die No Surrender-onderzoek leidde ondergedoken na bedreiging (update)

Een officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland heeft ondergedoken gezeten na ernstige bedreigingen. Dat meldt De Telegraaf.

Het Openbaar Ministerie Noord-Nederland wil alleen bevestigen dat er een officier van justitie van OM Noord-Nederland is bedreigd. ,,Om wie het gaat en welke maatregelen er zijn getroffen, gaan we niet vertellen'', zegt Pieter van Rest van het OM.

De bedreigingen waren volgens De Telegraaf zo serieus dat de officier is overgeplaatst. De officier leidde in Noord-Nederland het lopende onderzoek naar de motorclub No Surrender. De officier zou enige tijd zwaar beveiligd zijn geweest. De vrouw is volgens de krant - mede vanwege de dreiging - dus eind vorig jaar intern overgeplaatst naar een andere functie.

Burgemeester Emmen

Vorig jaar maart moest loco-burgemeester Bouke Arends van de gemeente Emmen ook vluchten naar het buitenland. De politie had signalen gekregen dat Arends zijn leven niet zeker zou zijn. Dit hield verband met het sluiten van het clubhuis van No Surrender in Emmen.

De bedreigde officier van justitie werd in diezelfde periode als Arends bedreigd, melden bronnen aan DvhN.

Minister: 'grof schandaal'

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) noemt de bedreiging van de officier van justitie een grof schandaal. ,,Het is vreselijk voor haar en haar familie.''

Grapperhaus: ,,Dit is gewoon een typisch voorbeeld van de georganiseerde misdaad die op sommige plaatsen denkt dat ze de samenleving kunnen overnemen.''. Volgens de minister bevestigt het incident het belang van de aanpak van deze ondermijnende criminaliteit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.