Ola Mafaalani van NNT wint Prosceniumprijs 2016

Toneelregisseur Ola Mafaalani won zondagavond tijdens de afsluiting van het Nederlands Theater Festival de prestigieuze Prosceniumprijs 2016.

Een prijs die de Vereniging van Schouwburg -en Concertgebouwdirecties jaarlijks uitreikt aan een persoon of groep die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het Nederlandse toneel.

Volgens de jury heeft Mafaalani in haar jaren bij het Noord Nederlands Toneel laten zien dat je met theater politiek kunt bedrijven.

„Zij maakte school met theater als plek waar mensen uit de samenleving bijeenkomen. In haar brutale bewerkingen van de grote klassieke titels en nieuwe stukken, meestal in samenwerking met Ko van den Bosch, laat ze toeschouwers nadenken over wezenlijke, maatschappelijke vragen, variërend van politiek en filosofisch tot persoonlijk.”

Ola Mafaalani is toneelregisseur en sinds 2009 artistiek leider en algemeen directeur van het Noord Nederlands Toneel. Ze regisseerde voorstellingen waaronder Medea, La Divina Commedia, Elf Minuten, Teiresias, Hamlet, Misdaad en Straf, Fellini en De Laatkomer.

Per 1 januari 2017 neemt Ola Mafaalani na acht jaar artistiek leiderschap afscheid van het NNT.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.