Olaf Veenstra aan het roer bij Vera en Simplon

Olaf Veenstra is per 1 september de nieuwe directeur van poppodia Vera en Simplon in Groningen.

Veenstra is de opvolger van Robert Bangma die per 1 juni hoofd van de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden wordt.

Veenstra is coördinator van de Noorderlicht Fotogalerie in Groningen. De afgelopen tien jaar gaf hij leiding aan de tentoonstellingen in de galerie van Noorderlicht. Vorig jaar organiseerde hij daar nog de tentoonstelling ‘Stranded in the Mystery Zone’ met fotografie in en over Vera.

Als muzikant trad Veenstra met zijn band Green Hornet vorig jaar nog in Vera op. Veenstra heeft kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversteit van Groningen gestudeerd.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.