Oldambt breidt alcoholverbod uit om sneller te kunnen optreden tegen jongeren die overlast veroorzaken

Foto: Archief/ Noordernieuws

De gemeente Oldambt breidt het alcoholverbod uit om vaker en gemakkelijk te kunnen optreden tegen overlast veroorzakende jongeren.

Aanleiding voor de uitbreiding van het alcoholverbod is de overlast die in juni werd veroorzaakt in Blauwestad. Jongeren gooiden bierflesjes kapot op de stranden, op de steigers en zelfs in het water. De glasscherven die achterbleven zorgden voor een onveilige situatie.

Ook op andere plaatsen in Oldambt zorgen zwerfafval en glasscherven overlast.

Verboden alcohol te gebruiken in de openbare ruimte

‘Sinds 2015 hebben we als gemeente een zogenaamd aanwijzingsbesluit alcoholverbod. In dat aanwijzingsbesluit staan tijden en plaatsen waarop het verboden is om alcohol te gebruiken in de openbare ruimte’, licht burgemeester Cora-Yfke Sikkema in een persbericht toe.

‘Dat verbod was er bijvoorbeeld al in Winschoten. De politie heeft ons gevraagd om dat aanwijzingsbesluit uit te breiden, zodat ze vaker en makkelijker op kunnen treden tegen overlast door jongeren. We hebben het verbod daarom nu uitgebreid naar plekken waar sprake is van overlast. Rondom de wijkontmoetingsplekken en het Zuidstrand geldt het verbod nu dus ook.’

Als politieagenten of de boa’s zien dat mensen het alcoholverbod overtreden, dan kunnen zij daarvoor een boete van 100 euro uitschrijven.

Extra beveiliging op stranden

Met de uitbreiding van het alcoholverbod houdt het niet op. Ook wordt deze zomer extra beveiliging op en rondom de stranden van Blauwestad en Midwolda ingezet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen