Oldtimercaravans als visitekaart Veendam

De stadscamping in hartje Veendam is er niet alleen voor de leuk. De organisatie hoopt dat kampeerders thuis zullen optreden als ‘Veendam-ambassadeur’.

In het centrum van Veendam, dicht bij het gemeentehuis, wordt 20, 21 en 22 mei ruimte gemaakt voor oldtimercaravans. Voor de tweede keer wordt er een stadscamping ingericht. Omdat het bijzonder is, maar ook met een serieuze ondertoon. De organisatie hoopt dat de kampeerders zo onder de indruk raken van Parkstad en omgeving, dat ze dat thuis gaan promoten.

Succes

Een gebied waar het niet alleen prima verblijven is, betoogt woordvoerder Johan Schomaker. ,,Met de stadscamping hopen wij van onze gasten Veendam-ambassadeurs te maken die dit gebied als goede vestigingsplaats voor bedrijven onder de aandacht willen brengen.’’

Schomaker: ,,Het idee van de stadscamping ontstond twee jaar geleden tijdens de kerstmarkt. De eerste was een succes. Er stonden twintig caravans bij het gemeentehuis en we kregen veel belangstelling. Het smaakte naar meer.’’ Ondernemers staken de koppen bij elkaar en gingen plussen en minnen. Er werd groen licht gegeven. Stadscamping La Tourbe Barrage kon een vervolg krijgen. Vooral ook omdat de organiserende ondernemers ervan overtuigd zijn dat ze met de stadscamping een fraai visitekaartje hebben waarmee goede sier gemaakt kan worden.

Gratis en veilig

De oldtimercaravans staan dan weliswaar in Veendam, maar op termijn wil de organisatie samenwerken met ondernemers en bedrijven buiten het centrum. ,,De gemeente is groter dan alleen Veendam. We willen samenwerken, ook bij andere evenementen. We hopen van anderen te leren en kunnen zelf ook de nodige kennis en ervaring delen.’’

De eerste campinggasten worden 20 mei tegen 16.00 uur verwacht. ,,Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Kamperen op de stadscamping met oldtimercaravan of -camper is gratis’’, zegt Schomaker. ,,Om te zorgen dat onze gasten zorgeloos kunnen slapen en voldoende nachtrust krijgen zorgen wij voor beveiliging.’’ Rond het kampeerevenement zijn verder allerlei activiteiten gepland met muziek en theater en 22 mei is er een koopzondag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.