Omgebrachte Anja Hoek uit Warfhuizen werd pas na twee dagen gevonden

Politie voor het huis van Anja Hoek aan de Baron Van Asbeckweg in Warfhuizen, vlak nadat ze gevonden is. Foto: Archief De Vries Media

De 33-jarige Rutger van B. heeft zijn vriendin Anja Hoek uit Warfhuizen met voorbedachte rade om het leven gebracht. Dat stelde het openbaar ministerie woensdagmiddag op de pro forma zitting voor de rechtbank in Groningen.

Dat stelde het openbaar ministerie woensdagmiddag op de pro forma zitting voor de rechtbank in Groningen.

De verdachte was niet aanwezig, zijn advocaat ook niet. Nabestaanden waren wel aanwezig bij de korte zitting: De dochter met haar vader en andere familieleden van de vrouw.

Op de grond gegooid

Rutger heeft de vrouw volgens het OM in haar woning aan de Baron van Asbeckweg op de grond gegooid en haar meerdere keren tegen het hoofd geschopt en met een mes in hoofd, hals en nek gestoken. Dat gebeurde op vrijdag 9 februari.

Haar lichaam werd de zondagmiddag daarop gevonden door de politie. De verdachte was toen in de woning en werd aangehouden. De politie was gealarmeerd omdat zij al een paar dagen werd gemist en geen telefoon aannam.

Wat zich heeft voorgedaan wordt mogelijk over twee maanden duidelijk als de rechtbank de zaak inhoudelijk behandelt.

Vriendelijke, sociale vrouw

Anja Hoek stond bekend als een vriendelijke, sociale vrouw. Ze was cliënt bij plantenkwekerij De Daglelie in Kloosterburen, waar ze acht jaar dagbesteding volgde.

Rutger, die sinds kort bij haar woonde, wordt omschreven als agressief. Hij kwam regelmatig in de problemen door overmatig drankgebruik. Ook op het adres aan de Baron van Asbeckweg. De politie zou hem daar meerdere keren hebben opgehaald omdat hij zich misdroeg.

menu