Omstreden opknapbeurt Stads Coenderspark gaat door

De gemeente trekt drie ton uit voor een opknapbeurt van het Coenderspark in de Groninger wijk Helpman. Het geld wordt uitgegeven aan een initiatief van een aantal buurtbewoners.

Dat gaat er vanuit dat het park meer toegankelijk wordt. Er komt meer zitgelegenheid, paden worden verhard, er komt een natuurlijke barriere tussen horecavoorziening De Coendersborg en een nieuw te plaatsen speeltoestel.Het plan van de buurtbewoners wordt niet door iedereen gedeeld.

Tegenstanders van het plan zijn er beducht voor dat het park een meer openbaar karakter krijgt. Ze vrezen dat het park en het speeltoestel leidt tot de komst van hangjongeren die overlast geven. Ook de eigenaresse van De Coendersborg is daarvoor beducht. Wethouder Ton Schroor zei gisteren tegen de raad dat de bezwaren van de onderneemster goeddeels zijn weggenomen na een kleine aanpassing van het plan.

De gemeenteraad zei woensdag te betreuren dat er geen eenheid is onder de bewoners. Een meerderheid van de raad vindt wel dat het tijd is om knopen door te hakken. In het verleden zijn al diverse plannen voor het park gesneuveld. Volgens meerdere raadsfracties oogt het park nu verwaarloosd en is het tijd voor een impuls. ,,Het is tijd knopen door te hakken en wij zeggen ja'', vatte CDA'er Anne Kuik de opvatting van de raadsmeerderheid samen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.