Ondernemers in Groningen zijn blij met verhuurder Wim Bulten: 'Hij sleept ons door de crisis'

Poster achter het raam bij Grunneger Power. Foto: Sikkom

De coronacrisis brengt het beste of het slechtste in de mens naar boven. En verrassend genoeg strookt dat niet altijd met het beeld of de verwachting. Zo staat vastgoedtycoon Wim Bulten niet al te goed bekend, maar in deze crisis werpt hij zich op als zeer barmhartige verhuurder.

In de eerste week van de intelligente lockdown gaat de telefoon over. Aan de lijn hangt een horeca-ondernemer die meerdere toko’s heeft in Stad en Ommeland. Hij wil graag wat kwijt over zijn verhuurder Wim Bulten, over wie stadsblog Sikkom regelmatig kritische verhalen worden geschreven. ,,Als iets niet goed gaat, moet dat benoemd worden. Maar er mag nu ook gemeld worden dat Bulten zich nu erg schappelijk opstelt.”

Pro-actief to the rescue

,,Hij heeft ons zelf benaderd om te melden dat we de eerste corona-maand geen huur hoefden te betalen. En dat we aan het einde van de maand wel weer verder zouden kijken. Dat is prachtig en siert Bulten, want mijn andere verhuurders laten niks van zich horen.” Ook andere ondernemers steken tegenover Sikkom de loftrompet over Bulten. ,,Hij denkt mee, neemt zijn verlies en is zeer coulant. Dankzij Bulten overleven wij de crisis.”

Daar klapt Grunneger Power vandaag overheen. Om de huurbaas te danken heeft de coöperatie een enorme poster achter het raam gehangen met daarop in koeienletters: “Bulten Bedankt!” Gezien de reputatie van Bulten denken velen dat het cynisch is, maar het is oprecht. ,,Dikke thanks aan Bulten omdat die ons wat maandjes heeft gematst, en we wat langer in onze mooie winkel hebben mogen zitten”, vertelt Job van Grunneger Power.

'Wie goed, wie goed ontmoet'

Bulten zelf reageert ingetogen op de dankwoorden in het straatbeeld en die bij Sikkom binnenkomen. ,,Wie goed doet, wie goed ontmoet”, laat hij in een korte reactie via de app weten. Om daar later aan toe te voegen: ,,Ik ben er voor mijn huurders, juist in moeilijke tijden. Dat betekent wel dat ik zelf een jasje moet uitdoen, maar dat is niet anders. Ik kan ook een jasje uitdoen, dat kunnen veel retailers, kroegen en restaurants niet.”

menu