Café de Doofpot in Appingedam.

Ondernemers in gemeente Eemsdelta klimmen in de pen: 'Het water staat ons aan de lippen'

Café de Doofpot in Appingedam. Foto: DvhN

‘Wij luiden de noodklok’, staat op de Facebookpagina van de Horeca Vereniging Appingedam. De club is van plan een brief te schrijven naar de gemeente Eemsdelta en hoopt dat zoveel mogelijk ondernemers de oproep willen steunen.

Het Facebookbericht oogst al aardig wat reacties. Ruim veertig verschillende ondernemers, van Muziekschool Appingedam tot Café Bar Ons Stee in Delfzijl, zeggen de actie te steunen.

Het idee om de brief te schrijven komt van Betto Meijer, eigenaar van Café de Doofpot en Grand Café de Rechtbank in Appingedam. ,,Ik kreeg geluiden door dat er veel zorgen zijn onder ondernemers. Die heb ik zelf ook. We zitten nu tien maanden in deze crisis en wij zijn zes maanden dicht geweest. De toekomst ziet er nog niet heel hoopvol uit.’’

Luisterend oor

Voor Meijer is het vooral belangrijk dat de ondernemers gehoord worden. ,,We zijn op zoek naar een luisterend oor. Er staan levenswerken op het spel. We hopen dat de lokale volksvertegenwoordigers willen meedenken over oplossingen.’’ Meijer is van plan zijn brief maandag te versturen. Zo hebben lokale ondernemers nog iets meer tijd om zich aan te sluiten bij het idee.

VVD Eemsdelta heeft woensdagavond schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W. De fractie wil dat de gemeente de lokale ondernemers in Eemsdelta waar mogelijk actief benadert en informeert over de financiële regelingen. ,,Er wordt niet altijd op tijd door ondernemers hulp gevraagd en er is maatwerk nodig’’, zegt fractievoorzitter Eduard Mulder.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu