Ondernemingsraad Haren trekt bij gedeputeerde Brouns aan de bel

De ondernemeingsraad (OR) van de gemeente Haren heeft in een brief aan gedeputeerde Patrick Bourns gewag gemaakt van hun zorgen over het Harense personeel en de onvrede over het optreden van de raad.

De OR laat Brouns weten erg geschrokken te zijn van de manier waarop enkele raads- en collegeleden over gemeentemedewerkers praten. Ook vindt ze dat de raad de inwoners en ambtenaren volledig buiten spel zet, door niet meer deel te nemen aan de herindelingsgesprekken.

,,De afwezigheid van enige vertegenwoordiging vanuit de gemeente Haren in het verdere verloop van het herindelinsproces is ons inziens niet acceptabel’’, zo valt te lezen in de brief.

Voorzitter Martijn Lanjouw verzoekt Brouns om met de OR in overleg te gaan, op zoek naar een manier waarop de OR kan aanschuiven bij gesprekken over personele zaken en bedrijfsvoering.

De OR van Haren is eveneens in gesprek met de OR van de gemeente Groningen over de oprichting van een gezamenlijke ondernemingsraad.

De provincie stelt dinsdag het herindelingsontwerp voor de samenvoeging met Haren, Groningen en Ten Boer vast. Vanmiddag om 15.00 uur is er een persconferentie op het provinciehuis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.