Online-sportwinkel Athleteshop failliet

Yuri Solinger met een foto van de twee succesvolle sprinters, Michel Mulder (links) en Hein Otterspeer. Foto Peter Wassing/Archief

Online-sportwinkel Athleteshop uit Groningen is failliet. Vrijdagmiddag werd het personeel naar huis gestuurd. Bij het bedrijf van oud-schaatser Yuri Solinger, dat sportartikelen verkocht in bijna heel Europa, werken ongeveer honderd mensen.

Athleteshop stond niet zo lang geleden nog bekend als een groeiwonder, met omzetstijgingen van honderden procenten en een evensnel groeiend aantal klanten in heel Europa. Het aantal aangeboden sportartikelen ligt rond de 200.000. Groei is ook het devies, dat is waarop de top werd afgerekend.

Mede om die doelstellingen te behalen, opende het bedrijf vorig jaar een distributiecentrum aan de Atoomweg in Groningen met een oppervlakte van 8000 vierkante meter.

Kassa

Sindsdien gaat het met de klanttevredenheid bergafwaarts, en is die slechte reputatie wat nu vooral nog aan het bedrijf kleeft. Solinger moest al komen opdraven in consumentenprogramma Kassa om uit te leggen waar al die klachten vandaan kwamen.

Hij beloofde beterschap, maar die bleef uit. Later bleek dat Athleteshop producten via de site verkocht die het helemaal niet kon leveren, aldus Kassa . Keurmerken vroegen inmiddels al hun logo’s van de site te verwijderen.

Athleteshop en Solinger waren vrijdag onbereikbaar voor commentaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen