Online veilen huis verloopt moeizaam

De proef om online te bieden op huizen in Groningen verloopt stroef. De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) verlengt het experiment daarom.

Tot dusver zijn er in Groningen zeven huizen verkocht via de onlineveiling van de NVM. Dat is veel te weinig, erkennen de makelaars.

Begin mei startten 12 van de 54 makelaarskantoren in Groningen met de proef. Idee is om potentiele huizenkopers via een internetveiling op woningen te laten bieden. In eerste instantie zou het experiment tot begin juli lopen, maar dat wordt nu verlengd tot begin oktober. De NVM wil minimaal vijftig huizen verkopen via de internetveiling om conclusies te kunnen trekken.

De markt in de stad Groningen is, zoals dat dan heet, flink overspannen. Het idee was in mei dat, vanwege die overkokende markt, het online veilen een groot succes zou worden. Een op de drie woningen wordt voor de vraagprijs of hoger verkocht, vertelt Jan Palland van de Groningse NVM-afdeling. ,,Dat was vorig jaar nog een kwart.’' Op Funda staan ruim 1100 woningen in de stad Groningen te koop. Een jaar geleden was dat nog ruim 2000.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.