Onrust bij personeel regionale omroepen

Onder het personeel van RTV Drenthe en RTV Noord is onrust over een grootscheepse bezuinigingsoperatie bij de regionale omroepen.

Onder het personeel van RTV Drenthe en RTV Noord is onrust over een grootscheepse bezuinigingsoperatie bij de regionale omroepen.

Met ingang van 2017 moeten de 13 regionale omroepen van VVD-staatsecretaris Sander Dekker gezamenlijk 17 miljoen euro bezuinigen. Om dat bedrag op te brengen moeten de omroepen meer samenwerken.

Over de aard daarvan en de consequenties organiseren de omroepen woensdag ongeveer gelijktijdig een personeelsbijeenkomst. ,,Dan gaan we vertellen wat we de staatssecretaris hebben voorgesteld om de bezuinigingsdoelstellingen te halen'', zegt directeur Gijs Lenskink van RTV Noord. Hij wil niet ingaan op de inhoud van de plannen.

Dink Binnendijk van RTV Drenthe houdt de kaken eveneens stijf op elkaar. Geruchten dat de centrale redactie van de drie noordelijke omroepen in Leeuwarden wordt gevestigd, doet hij af als ‘nonsens'. ,,Maar je moet me niet slaan als het over drie jaar wel gebeurt.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.