Onrust in Groningen: busje zou kinderen achtervolgen

In de provincie Groningen heerst onrust over een wit busje dat leerlingen zou achtervolgen op weg naar huis. De politie heeft twee meldingen gehad van leerlingen. In beide gevallen ging het om een busje met een wit kenteken. Scholen adviseren kinderen niet alleen te fietsen.

De incidenten die gemeld zijn vonden plaats in de buurt van Winschoten en Bellingwolde, aan de grens met Duitsland. Volgens RTV Noord gaan er in meerdere dorpen in de grensstreek geruchten over soortgelijke voorvallen.  Twee weken geleden werd ook in Drenthe twee keer melding gemaakt van mannen in een bestelbusje die kinderen aanspraken.

De politie  neemt de meldingen serieus. ,,Agenten wordt gevraagd uit te kijken naar witte busjes", zegt de woordvoerder. ,,We hebben ook twee keer bestuurders van witte busjes aangesproken. Die hadden in beide gevallen een plausibel verhaal."

De woordvoerder sluit niet uit dat sociale media een rol spelen in de geruchten. Daardoor gaat 'de tam-tam' extra snel.

Scholen in de regio zijn  op hun hoede. Diverse basisscholen hebben ouders in een e-mail gewezen op de incidenten, stelt RTV Noord. Het Dollard College, een middelbare school, roept leerlingen op samen te fietsen.

menu