Onstwedde geniet van Christmas Horse Parade (+video)

Amazones in feestelijke jurken, kerstmannen en engelen te paard, paarden met kerstmutsen en slingers door de manen gevlochten: Onstwedde is zaterdagmiddag getrakteerd op een bijzondere Santa Ride. Naar Amerkikaans voorbeeld trok een bonte stoet paarden door het dorp.

,,Het gaat fantastisch’’, zegt Dorien Smith (33), organisator van manegevereniging De Driesporen als de Christmas Horse Parade bijna ten einde is. Zij rijdt met haar Friese merrie voorop. ,,Een betrouwbaar paard moet aan kop lopen. Wytskje is aardig cool in het koppie.’’ Smith heeft voor de gelegenheid speciaal een jurk laten maken, die uitwaaiert over haar paard. ,,Extra feestelijk. We willen van deze parade graag een traditie maken.’’

Stoet en kerstmuziek

Het defilé door het dorp duurt een uur en trekt aardig wat bekijks. ,,Dit is hartstikke leuk’’, zegt Bianca Roseleur uit Altveer.en Zij rijdt in kerstman-tenue op haar Fjord Mister. Roos Bolsenbroek (8) zit verkleed als engel bij haar achterop en geniet met volle teugen. Mister dribbelt er af en toe lustig op los. ,,Hij is ondanks zijn leeftijd van 25 jaar nog lekker ondeugend’’, lacht zijn eigenaresse.

Langs de route geniet het publiek met volle teugen van de stoet en de kerstmuziek die in de begeleidende auto uit de boxen schalt. ,,Wij vonden het mooi’’, zegt Anna Hidding voor haar woning aan de Boslaan. ,,Voor herhaling vatbaar’’, beaamt echtgenoot Menno Hidding.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.