Met het gedwongen vertrek van columnist Willem van Reijendam geeft de leiding van RTV Noord een krachtig signaal af. Aanhoudende onvrede over de redactionele koers en de organisatie van de regionale omroep wordt niet gepruimd.

RTV Noord worstelt met de journalistieke koers en het eigen dna. De kijk- en luistercijfers kunnen wel een oppepper gebruiken. Daarbij loopt het financieel ook niet op rolletjes. Er is een beweging in gang gezet, die moet leiden tot meer ‘verbinding met de Groningers’.

Medewerkers noemen de externe deskundige die hiervoor is ingeschakeld gekscherend Greet Hofmans. Vrij naar de gebedsgenezeres die in de jaren vijftig doordrong tot het Koninklijk Huis.

‘Holle retoriek’

Een deel van het personeel zegt dat het management ‘met holle retoriek’ veel aandacht heeft voor de organisatie en te weinig voor de journalistieke koers. Anderen zien in de plannen van de leiding mogelijkheden om vaker verhalen te vertellen die dicht bij de mensen staan. Weer anderen halen hun schouders op, zolang ze nog ‘hun ding’ kunnen doen.

Volgens de managers moeten afdelingen meer zeggenschap en verantwoordelijkheid krijgen. Die veranderingen worden ‘De Beweging’ genoemd. Een verandering is bijvoorbeeld de toegenomen infotainment op radio en tv. Met de lichtheid van de formule Expeditie Grunn worden aan tv-tafels niet al te zware gesprekken gevoerd. De kritische ondervraging is daar naar de achtergrond gedrongen.

Managers geschoffeerd

Freelancer Van Reijendam schreef een kritische column, waarin hij managers in het algemeen een overgewaarderde beroepsgroep noemt. Ze ontwerpen en draaien aan fopknoppen. Ze vormen een schimmel die zich afzet op elke stukje gezonde samenleving. Hoewel Van Reijendam in zijn column met geen woord rept over RTV Noord, vindt hij ‘De Beweging’ een lege huls. Teveel bla bla. De regionale omroep heeft hem ontslagen. Hij zou de managers van RTV Noord hebben geschoffeerd.

‘Je proeft hier de angstcultuur’

Dat het management zo fel reageert op de column van Van Reijendam toont aan dat de temperatuur bij de omroep fors is gestegen. De leiding heeft moeite met kritiek, althans dat wordt zo ervaren. Een houding van: ‘Wie niet voor ons is, is tegen ons’, wordt als zeer onprettig en bedreigend ervaren.

,,Op een gegeven moment merkte je dat je niet meer van alles kon roepen over de mensen die leiding geven. Je proeft hier de angstcultuur’’, is een veelgehoorde opmerking van medewerkers waar Dagblad van het Noorden mee sprak. ,,Er zijn nogal wat collega’s die zich afvragen of ze hier nog wel een toekomst hebben. Ik heb sterk de indruk dat heel veel mensen hun werk niet meer leuk vinden.’’

Van Reijendam houdt vol dat zijn column niet specifiek tegen het management van RTV Noord gericht is. Als dat zo is, kan zijn verhaal worden gezien als een hartekreet. Zijn we wel goed bezig? Door ongemeen hard te reageren op Van Reijendam lijkt de leiding een uitslaande brand te willen voorkomen.

Met hoofdredactie om tafel

Of dat lukt is maar zeer de vraag. Op sociale media kreeg Van Reijendam vanuit het hele land bijval van collega’s. Betoogd werd dat de leiding van een journalistieke organisatie ruimte moet geven aan opstandelingen die de tijdgeest en de journalistieke missie anders aanvoelen. De discussie daarover is nuttig en stuwt een organisatie vooruit. De redactieraad van RTV Noord die volkomen verrast is door het vertrek van Van Reijendam wil opheldering en gaat deze week met de hoofdredactie om tafel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen