Ontsluitingsweg Meerstad met tunnel onder Middelberterweg

Het verkeer tussen Meerstad en Groningen rijdt in de toekomst via een nieuwe weg en een tunnel onder de Middelberterweg.

De nieuwe weg is het gevolg van een afspraak met de inwoners van Klein Harkstede die met het toenemende verkeer tussen Meerstad en de stad worden geconfronteerd. De weg zou er komen zodra er er 1500 woningen in Meerstad zijn gebouwd. Als alles volgens plan verloopt is de weg in 2021 klaar.

Behoud cultuurhistorisch lint van Middelbert

Het verkeer tussen Meerstad en de ringweg om de stad rijdt nu voornamelijk over de Driebondsweg of over het Damsterdiep, maar er komt steeds meer verkeer bij. Dat is vooral merkbaar bij de Borgbrug, waar het verkeer dagelijks stapvoets vooruit komt.

De nieuwe weg loopt vanaf de Hoofdweg in Harkstede dwars door de weilanden bij Middelbert, gaat met een tunnel onder de Middelberterweg door en sluit aan op de dubbele rotonde bij industrieterrein Driebond. Door de tunnel blijft het cultuurhistorische Middelberter lint intact, een grote wens van de inwoners van de MEER-dorpen. Met een tunnel, waardoor de weg vijf miljoen euro duurder is, wordt het aanzicht van het dorp minder aangetast, is er minder geluidsoverlast en wordt sluipverkeer ontmoedigd.

De weg wordt een tweebaansweg, maar uitbreiding naar een vierbaansweg is mogelijk. Zeven kruispunten moeten worden aangepast.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.