Ontspannen sfeer bij start DelfSail in Eemshaven

Donderdag begint DelfSail echt met de Sail In in de haven van Delfzijl, maar vandaag zijn alle tall ships al te bewonderen in de Eemshaven.

Tussen alle havenindustrie in liggen de hoge tall ships hier nu nog dichtbij elkaar langs een paar lange aanlegsteigers. Daar is het 's middags in ieder geval al zo druk dat mensen elkaar er slechts met moeite kunnen passeren. ,,Wij zijn alle twee zeilfanaten, dus we gaan lekker kijken'', zegt Irene von Hebel (67) uit 't Zand, die met haar vriendin Charlotte van Bakelen (53) de schepen van dichtbij aan het fotograferen is.

,,Het is een mooi gezicht. Net zaten we te kijken hoe die mannen daar bovenin de kluiver bezig waren. We zijn ook wel eens om vijf uur 's ochtends opgestaan en aan het water gaan zitten. Kijken wat er voorbij vaart. Het is wel gigantisch leuk. Ook de sfeer in Delfzijl trouwens. Als het maar wat goed weer is.'' Ook Dorothea Reerds (48) en Maarten Reerds (12) uit Spijk hebben er speciaal voor gekozen om vandaag al naar de haven toe te komen. ,,Het is wat rustiger. En nu hadden we een vrije middag. Morgen ga ik met een klas van het Eemdselta College naar de haven in Delfzijl. Dan gaan ze allerlei activiteiten doen. Ze gaan ook drones bouwen met studenten. Dat wordt ook heel leuk'', aldus Dorothea Reerds.

Dorothea Reerds (48) en haar zoon Maarten (12)

Reerds wist evengoed niet precies wat ze nu in de Eemshaven zou aantreffen. ,,We missen de folders een beetje, met een programma. Vanavond gaan we in ieder geval naar DJ Julian.'' Op het kleine evenemententerrein een eindje lopen vanaf de schepen zal vanavond behalve de DJ onder andere Di-rect nog het podium betreden. 's Middags is er op het terrein al een gezellige sfeer. Er is een kleine markt met een viskraam en een poffertjeskraam, er is nu ook al live-muziek en er lopen enkele gekostumeerde gasten die al een beetje DelfSail-stemming met zich meebrengen.

Lees alles over Delfsail op onze Delfsail-pagina
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.