Ontvoerde Groninger mogelijk mishandeld door motorclub No Surrender

De Groninger (47) die maandagnacht bijna naakt werd achtergelaten in het bos bij Glimmen is mogelijk mishandeld door leden van de motorclub No Surrender. De man is een paar maanden geleden uit de motorclub gezet.

De politie doet onderzoek naar de link met No Surrender. In het huis in Eelde waar de Groninger waarschijnlijk is mishandeld, woont een 28-jarige vrouw die nauwe banden met de motorclub heeft. „En omdat de man zelf ex-lid is, is dit wel een van de mogelijke scenario’s”, zegt politiewoordvoerder Sylvia Sanders.

Onduidelijk

De precieze toedracht is nog onduidelijk, ook omdat de man zich niet goed kan herinneren wat er is gebeurd. De politie onderzoekt of hij is gedrogeerd. Volgens De Telegraaf is het oud-lid naar de woning van zijn ex-vriendin in Eelde gelokt en is hij daar door enkele leden van de motorclub zwaar mishandeld en bedreigd.

Het slachtoffer wist maandagnacht een huis in Glimmen te bereiken, waar hij met verwondingen aan zijn hoofd en gekleed in slechts een hemd en short aanbelde. De vrouw uit Eelde is aangehouden en de politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.

'Lastig onderzoek'

De recherche in Noord-Nederland houdt No Surrender al langer in de gaten. De club heeft chapters in Emmen, Hoogeveen, Assen, Groningen, Sneek en Leeuwarden. „Intimidaties komen vaker voor”, zegt Sanders. Het onderzoek is lastig, aldus Sanders, omdat betrokkenen uit angst voor represailles vaak geen aangifte durven te doen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.