Ontwerpers aan de slag met pieper, hennep en saffraan

FOTO ARCHIEF DVHN

Zijn er nieuwe producten te verzinnen voor streekproducten als aardappelen, (vezel)hennep en saffraan? Dat is de inzet van het project Made in Knoal. Zes weken lang gaan ontwerpers in Stadskanaal op zoek naar nieuwe toepassingen voor de gewassen die in de streek verbouwd worden.

Zijn er nieuwe producten te verzinnen voor streekproducten als aardappelen, (vezel)hennep en saffraan? Dat is de inzet van het project Made in Knoal. Zes weken lang gaan ontwerpers in Stadskanaal op zoek naar nieuwe toepassingen voor de gewassen die in de streek verbouwd worden.

Made in Knoal is een project van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) en wordt opgezet vanwege 400 jaar Semslinie en 250 jaar het Stadskanaal. Zes startende ontwerpers Nina van Bart, Gerard Jasperse, Siem Lenders, Anne Pabon, Enzo Pérès Labourdette en Nienke Voorintholt gaan op zoek naar nieuwe toepassingen voor aardappel, hennep en saffraan. Onder leiding van ervaren ontwerpers en in samenwerking met boeren uit de streek proberen zij nieuwe producten van deze lokale grondstoffen te maken.

Het proces is ook te volgen via het blog dat de ontwerpers tezijnertijd zullen bijhouden. Van 3 september tot en met 11 oktober 2015 wordt aan de Handelsstraat 58 een designlab ingericht.

Het designlab is van donderdag tot en met zondag te bezoeken tussen 13 en 17 uur. Op zaterdag 10 oktober presenteren ze hun producten. Na afloop van Made in Knoal zijn de resultaten ook te zien in het Van Abbemuseum tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

menu