Onverlaten jatten donatiebus met geld voor ziek meisje (10)

Het is amper te bevatten, maar een man en een vrouw hebben woensdag een donatiebus vol met geld voor een ernstig ziek meisje gestolen. Het geldbusje stond in de shop van tankstation OK in Groningen.

Eigenaar Bernard Sienot van het tankstation heeft op zijn Facebookpagina bewakingsbeelden van de dieven gezet. In zijn post schrijft hij woedend en verdrietig te zijn. ,,De collectebus was bijna vol, waarschijnlijk minstens 200 euro gewoon weg. Dat je dit steelt vind ik al triest, maar dat er geld gestolen wordt dat bestemd is voor een ernstig ziek meisje maakt me boos en verdrietig’’, schrijft Sienot.

De collectebus stond al enkele maanden in de winkel. Het Facebookbericht van Sienot is al bijna 1200 keer gedeeld. In meerdere winkels in de provincie staan collectebussen om geld in te zamelen voor de 10-jarige Gwen die een stofwisselingziekte heeft. Daardoor zit zij in een rolstoel. Met het opgehaalde geld willen tal van mensen een zogeheten handy move 3 in 1 bad/douche brancard kopen voor Gwen en haar ouders zodat het makkelijker wordt om het zieke meisje te verzorgen.

De tankstationhouder gaat aangifte doen bij de politie. Ook roept hij anderen op om geld te donoren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.