Onvoldoende geld: theaterspektakel 'NOORD op de schaal van Richter' in Zuidbroek wordt uitgesteld

Het theaterspektakel ‘NOORD op de schaal van Richter’ wordt uitgesteld.

Het theaterspektakel ‘NOORD op de schaal van Richter’ wordt uitgesteld. De voorstelling zou vanaf maart 2020 veertig keer te zien zijn in een speciaal gebouwde theaterhal in Zuidbroek, maar producent Geke Hoogstins (Stichting Walkyre) heeft betrokken medewerkers per brief laten weten dat er niet genoeg geld is om de voorbereidende werkzaamheden uit te voeren.

Half oktober was de deadline voor een go/ no-go. ,,Helaas hebben we niet voldoende financiële middelen om de voorbereidingskosten te dekken en de voorstelling in maart 2020 uit te voeren”, zegt Hoogstins. ,,Bij een groots opgezet belevingstheater zoals we dat voor ogen hebben, gaan de kosten nu eenmaal voor de baat uit.”

Ambities bijgesteld

De ambities moeten bijgesteld worden. ,,Er wordt volop gesproken met zowel overheden als bedrijfsleven om de benodigde voorinvestering gedekt te krijgen”, zegt Hoogstins. ,,Dat het vertrouwen en draagvlak groot is, blijkt uit de blijvende ondersteuning van de fondsen en partners, zoals de provincie Groningen, VSB Fonds, Rabobank, NDC mediagroep en vele andere gemeenten en partners in Groningen.”

Voorjaar van 2021

Volgens Hoogstins ligt een prachtig spannend verhaal klaar. ,,Een verhaal dat Groningen op de kaart zet. En dat willen we niet zomaar in de kast zetten. Daarom gaan we de komende maanden aan het werk om de voorstelling in het voorjaar van 2021 te realiseren.”

De volgende deadline ligt in het voorjaar van 2020. Dan wil Hoogstins zeker weten of het multimediale theaterspektakel het levenslicht ziet. ,,Het is erop of eronder”, weet ze.

Geld terug

Mensen die al tickets voor ‘NOORD op de schaal van Richter’ gekocht hebben, krijgen hun geld terug. Wanneer de voorstelling alsnog wordt gespeeld, ontvangen zij een aanbieding.

menu