Onzekerheid over plek sportschool Kelderwerk

De toestellen van Kelderwerk staan opgeslagen in een verlaten schoolpand in Vinkhuizen. De sportschool verliet deze week de voormalige Rabotoren in Paddepoel en heeft nog geen nieuwe plek.

Kelderwerk is een sportschool die onder meer plek heeft voor re-integratie. Van ex-gedetineerden tot vluchtelingen en van studenten tot Stadjers, iedereen komt er. Het project kreeg vijf jaar ruimte onderin de toren die eigendom is van woningcorporatie Lefier. Omdat die omgebouwd wordt voor jongerenhuisvesting moet Kelderwerk eruit.

Geen huur

De hoop was dat er een nieuwe plek gevonden zou worden voor de deadline. Maar ondanks inzet van de gemeente Groningen, die het project een warm hart toedraagt, is dat niet gelukt.

In de gemeenteraad kwam de kwestie al ter sprake. Het stadsbestuur zegt dat het lastig is een plek te vinden omdat Kelderwerk geen marktconforme huur kan betalen.

De sportschool werkt met vrijwilligers. Doel is om de tarieven laag te houden, zodat de sportschool toegankelijk blijft voor de brede doelgroep waar Kelderwerk op mikt.

Stadsbestuur

Het onderwerp staat op de agenda van de raadscommissie en wordt woensdag besproken in het stadhuis. De fracties van SP en PvdA vinden dat het stadsbestuur zich ervoor moet inzetten een nieuwe plek te vinden voor Kelderwerk, juist omdat het project bewezen heeft een belangrijke maatschappelijke functie te hebben.

De sportschool ontstond zo’n vijftien jaar geleden aan het Boterdiep. Sindsdien verhuisde het al meermaals.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.