Ooievaars verdrijven Flinke Pink naar evenementerrein in Leek

De organisatie van het Flinke Pink Festival tijdens het pinksterweekeinde wijkt dit jaar uit naar het evenemententerrein tegenover de Rabobank in Leek.

Dat is organisator Sikko Cazemier (foto) overeengekomen met de gemeente Leek die inmiddels vergunning heeft afgegeven voor de nieuwe plek. Normaal vindt het festival plaats op Podium Nienoord. Een nestelend ooievaaarspaar dat vorige week vlakbij deze locatie werd gesignaleerd, was reden voor de gemeente om Cazemier te sommeren op zoek te gaan naar een ander evenemententerrein.

De pest in

Cazemier gaf zelf de voorkeur aan het parkeerterrein bij de ijsbaan. Omdat bij de afwikkeling van het verkeer minder problemen worden verwacht op het evenementerrein is de keus op deze locatie gevallen. Cazemier kan zich hierin vinden. ,,Ik had vorige week woensdag eerst de pest in, toen ik hoorde dat een ooievaarspaar ons feestje op Podium Nienoord verstoorde. Drie dagen later had ik het slechte nieuws verwerkt en zag ik op een andere locatie nieuwe kansen.’’

Intiem

Volgens Cazemier heeft Podium Nienoord pal tussen de bossen een intieme sfeer. Die helemaal nabootsen op het evenemententerrein gaat niet lukken. ,,We steken wel veel energie in een goede aankleding van het nieuwe festivalterrein met een chique aankleding, speciale verlichting en lounchebankjes.’’ Jaarlijks trekt Flinke Pink 5000 bezoekers. De meeste komen vaker dan één keer naar het festival in Leek. ,,Daarmee komen we in totaal wel op 10.000 bezoekers. Dat konden er dit jaar nog wel eens meer worden dan andere jaren’’, zegt hij.

menu