Ook Appingedam werkt mee aan DEAL-fusie

De gemeente Appingedam blijft bij haar voorkeur voor de vorming van de supergemeente G7 in Noord-Groningen.

Nu deze grootschalige fusievariant verder weg is dan ooit, zijn B en W en gemeenteraad van Appingedam bereid aan te haken bij de directe buren Delfzijl en Loppersum. Die twee gemeenten kondigden aan onderzoek te willen doen naar een fusie met Appingedam en Eemsmond.

De politiek van Appingedam is uitermate kritisch over de opstelling van de bestuurders in Eemsmond. ,,Burgemeester Marijke van Beek huilt krokodillentranen over het feit dat Eemsmond door Delfzijl en Loppersum is gepasseerd. Maar Eemsmond sloot zich dit voorjaar achter onze rug doodleuk aan bij Bedum, De Marne en Winsum om tot de nieuwe gemeente Hoogeland te komen. Daarmee zijn wij als buurgemeenten in het pak genaaid.’’

Appingedam blijft erbij dat G7 de voorkeur geniet. De gemeente DEAL is voor haar nu optie twee. Appingedam wijst de variant DAL-plus (Delfzijl, Appingedam, Loppersum en de Eemshaven) in één gemeente af. ,,Wij werken nu mee om te komen tot DEAL. Laat de provincie dan uiteindelijk de knoop maar doorhakken’’, zegt een ingewijde uit Appingedam.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.