Ook Slochteren staat achter de herindeling

Na Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde schaart ook politiek Slochteren zich achter het herindelingsadvies. De drie raden besluiten 26 april.

De raadscommissie in Slochteren boog zich donderdagavond over de naamgeving voor de nieuwe gemeente, Midden-Groningen, het Kompas voor de Toekomst en het herindelingsadvies.

Vragen en opmerkingen waren vooral van technische aard. Het feit of er wel of geen herindeling moet komen, staat ook in Slochteren niet ter discussie. Dinsdag 26 april geven de drie raden hun finale oordeel en verwacht mag worden dat het sein voor de herindeling dan op groen gaat. Op de drie gemeentehuizen in wat met ingang van 2018 Midden-Groningen wordt, ontstaan inmiddels wel capaciteitsproblemen, wist burgemeester Geert-Jan ten Brink Slochteren te melden.

,,Enerzijds wordt er gebouwd aan een nieuwe gemeente, anderzijds gaat het dagelijkse werk door. Na het definitieve besluit kijkt de stuurgroep welke capaciteit nodig is om beide sporen naast elkaar te laten lopen.’’

In het herindelingsadvies staat dat ambtenaren in vaste dienst meegaan. ,,De omvang van het personeel is echter geen optelsom van mensen die hier nu werken’’, aldus Ten Brink. Vast personeel dat uit dienst gaat wordt vervangen door tijdelijke krachten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.