Ook militairen naar verpleeghuis Eemsdelta in Delfzijl; burgemeester Schuiling: complimenten voor Defensie

Een deel van de militairen die de zorg ondersteunen voor verpleeghuis de Veldspaat in de wijk Vinkhuizen in Groningen. Foto: Jeroen Kelderman

Naast de inzet van militairen in de verpleeghuisafdeling van de Veldspaat in Groningen en Meander in Veendam, gaan er ook militairen naar verpleeghuis/revalidatiecentrum Eemsdelta in Delfzijl.

Burgemeester Koen Schuiling, voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen, zegt heel blij te zijn met de inzet van civiele medewerkers van het leger. In de Veldspaat zijn zeventien militairen woensdagavond en donderdagochtend begonnen.

In Meander zijn een planner en hygiëne-preventiemedewerker van Defensie langs geweest, voor ondersteuning bij het plannen in de crisissituatie daar met vele besmettingen en om te kijken naar de hygiëne-protocollen.

Zes militairen naar Eemsdelta in Delfzijl

Daarnaast gaan er zes militairen naar Eemsdelta in Delfzijl. Dat is een revalidatiecentrum annex verpleeghuis, met een aparte corona-afdeling. ,,Er zijn nu alleen ook vrij veel besmettingen met corona onder de revalidanten en een belangrijk deel van het personeel is niet inzetbaar door besmettingen of andere oorzaken’’, zegt bestuurder Nienke Ybema van de Zonnehuisgroep Noord. ,,We zijn heel blij met deze oplossing.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen