Oost-Groninger wielrenners sluiten actie af in de Franse Alpen (de wieltjes glijden bijna weg in het asfalt)

Een groep Oost-Groninger wielrenners heeft afgelopen week door de Franse Alpen gefietst, met als doel, geld inzamelen voor het gloednieuwe ziekenhuis in Scheemda.

Weggetrapt

De omstandigheden waaronder dagelijks ongeveer 100 kilometer moet worden weggetrapt, zijn uiterst zwaar vanwege de hitte. ,,Het is loei- en loeizwaar”,schetst Bart Kruizinga de condities voor de pedaleurs. ,,Onze dunne wielerbandjes glijden bijna in iedere bocht weg in het asfalt.”

Slotstuk van K6 tegen Kanker actie

Klagen doet niemand van de hobbyfietsers, want de groep weet waarvoor ze naar de Alpen is afgereisd. Het is het slotstuk van een actie die anderhalf jaar geleden is begonnen door stichting K6 tegen Kanker, waarvan Kruizinga een van de initiatiefnemers is. Doel is om geld in te zamelen voor de kinderafdeling van het nieuwe Ommelander Ziekenhuis in Scheemda. ,,We dachten 10.000 euro te kunnen binnenhalen, maar het is zelfs 14.000 euro geworden”, zegt een opgetogen Kruizinga vanaf de 1175 meter hoge Col de la Forclaz. ,,Ik heb net, onder groot gejuich, het eindbedrag bekendgemaakt. Er stonden ook Engelse fietsers bij. Ze vroegen wat en waarvoor we iets deden. Dat is ze uitgelegd en we kregen spontaan applaus.”

Apparaat voor kinderafdeling

Met het geld dat is ingezameld wil de leiding van het ziekenhuis een EyePlay voor de wachtruimte voor – ernstig – zieke kinderen aanschaffen. ,,Zo’n apparaat kost 10.000 euro. Nu we nog meer geld hebben ingezameld, gaan we overleggen wat we met de rest van het geld doen. We geven nooit cash geld, altijd dingen waarmee patiënten uit de voeten kunnen.”

UMCG

K6 tegen Kanker werd in 2014 opgericht en heeft zich ten doel gesteld geld in te zamelen voor mensen die met kanker te maken hebben. Eerder al werden een bewegingsapparaat en enkele iPads voor de kinderafdeling van het UMCG overhandigd en 4500 euro voor de actie Against Cancer. De stichting gaat onverdroten voort met hun acties. ,,Ons motto luidt: Deurgoan, ook as t nait meer kinst.

De stichting weet zich gesteund door wielericoon Hennie Kuiper.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.