Oosterlengte verliest aanbesteding ouderen

Zorggroep Oosterlengte heeft de aanbesteding voor dagopvang in de gemeente Oldambt verloren. Daardoor krijgt deze groep van circa vijftig mensen mogelijk andere hulpverleners.

D66 Oldambt gaat nog een stap verder en oppert dat de dagopvang voor ouderen wellicht vanaf 1 juli 2016 in zijn geheel niet meer in de gemeente Oldambt plaatsvindt. De partij heeft daarover vragen gesteld aan wethouder Bard Boon (PvhN) van de gemeente Oldambt.

Er blijft dagopvang

Wethouder Boon is daarover in zijn wiek geschoten. ,,Dat is een foutieve veronderstelling. Er is én er blijft dagopvang voor ouderen in de gemeente Oldambt. Ouderen gaan we niet naar andere gemeenten brengen. Er blijft dagopvang in Oldambt. D66 had beter eerst de verantwoordelijk wethouder kunnen benaderen, voordat ze vragen en hun uit. Het klopt gewoon niet en dan vind ik het jammer dat er onrust kan ontstaan. Voor mensen die het aangaat blijft de zorg behouden. Alleen kunnen ze met andere hulpverleners te maken krijgen en mogelijk ook dat het op een andere locatie gebeurt.”

Bestaande locaties

Nu nog vindt die dagopvang grotendeels plaats in De Tjamme in Beerta, Vredenhoven in Scheemda, Renselheerdt, Vondelhuys en Wold Rank in Winschoten. ,,De mogelijkheid bestaat dat die dagopvang ook op deze locaties blijft”, zegt Boon. ,,De winnaars van de aanbesteding moeten daarover dan afspraken maken met Oosterlengte. Ze kunnen dan ruimte huren van Oosterlengte. Op haar beurt moet Oosterlengte natuurlijk ook zaken willen doen met de winnaars.”

Tot dusver is Oosterlengte nog niet benaderd door een van de winnende zorgpartijen. Hoewel Oosterlengte bereid is tot gesprekken, acht directeur Hennie Sanders de kans klein dat Oosterlengte de dagopvang blijft verzorgen in Oldambt. ,,We hebben al scherp ingeschreven.” Dagelijks houden zich ongeveer zes medewerkers van Oosterlengte bezig met dagopvang voor ouderen. Die mensen komen niet op straat. Ze behouden werk bij Oosterlengte. Sanders vindt wel dat de cliënten zo snel mogelijk duidelijkheid verdienen. ,,De tijd dringt en er is nog steeds onduidelijkheid.”

Boon zegt niet direct paraat te hebben welke zorgaanbieders de aanbesteding hebben gewonnen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.