In Sellingen liggen zaterdag tientallen door mensenhanden gemaakte paddenstoelen op verborgen plekken. Iedereen mag ze zoeken en wie ze vindt, mag ze houden.

Sellingen doet op deze wijze mee aan het wereldwijde evenement Game of Shrooms . Dat houdt in dat kunstenaars en anderen van allerlei materialen paddenstoelen maken en vervolgens in hun directe omgeving verstoppen. ,,En 12 juni is dit jaar de dag waarop mensen ze kunnen zoeken’’, vertelt Ellen Dijkstra-Vrieling.

Papier, hout, vilt

Met initiatiefneemster Saar Snoek heeft zij inwoners van Sellingen warm gekregen voor de deelname. ,,In allerlei grote steden en in andere plaatsen loopt het evenement, het is leuk dat Sellingen nu ook meedoet. We hebben kunstenaars benaderd en die hebben inmiddels vele paddestoelen gemaakt, van papier, hout, villt, noem maar. Schoolkinderen doen ook mee, zij hebben 3D-paddenstoelen in elkaar gezet.’’

De kunstwerken worden zaterdag verborgen langs de wandelroute van Staatsbosbeheer, gemarkeerd door paaltjes die vanaf de Nederlandse hervormde kerk gelopen kan worden en door het gebied Holle Beetse Vennekampen loopt. Liefhebbers kunnen er, met het in acht nemen van de coronaregels, gaan speuren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen