Operatiekamers Refaja na een jaar in gebruik: de vliegjes zijn gevlogen

Het operatiekamercomplex van ziekenhuis Refaja in Stadskanaal kan na een jaar eindelijk in gebruik worden genomen. In de kamers werden vliegjes aangetroffen en die zijn nu verdwenen.

Het complex werd begin vorig jaar geopend, maar moest kort daarna gesloten worden toen er insecten werden gesignaleerd. Een fiks aantal geplande operaties werd in overleg met de betrokken patiënten meteen verplaatst naar de ziekenhuizen in Emmen en Hoogeveen.

‘Hermetisch afgesloten’

Het ziekenhuis meldt dat de buitengevel in het afgelopen jaar is behandeld met afdichtende pasta om het complex hermetisch af te sluiten. Aan de operatiekamers zelf hoefden geen aanpassingen gedaan te worden.

Het nieuwe operatiekamercomplex is na het afdichten meerdere malen met behulp van rooktesten getest op doorlaatbaarheid. De resultaten van de testen zijn goed, waardoor het complex nu weer in gebruik is. Gedurende de werkzaamheden aan het operatiekamercomplex werden de bestaande operatiekamers van ziekenhuislocatie Refaja gebruikt.

Multifunctionele kamers

Het nieuwe operatiekamercomplex omvat vier multifunctionele operatiekamers met daaronder technische en personeelsruimten. Het complex staat achter het ziekenhuisgebouw en staat daarmee in verbinding via een gang.

De patiënten gaan via die gang naar het operatiekamercomplex en hoeven nu niet meer door de hal naar de operatiekamers gebracht te worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.